Disciplines

Schermafbeelding 2015-02-08 om 23.53.29

Bij onze vereniging worden de volgende disciplines in verenigingsverband beoefenend.

  • Luchtpistool -en geweer 
  • Groot- en klein kaliber vuurwapens
  • Zomerbiatlon , Target Sprint

Wanneer je een keer komt proefschieten word je uitgebreid begeleidt door één van onze gecertificeerde trainers. Iedere trainer heeft zijn eigen specialiteit. Besluit je na het proefschieten om lid te worden, dan krijg je daarna, indien gewenst, meerdere trainingen zodat je het schieten goed onder de knie hebt en vooruitgang boekt. Wij zijn in het bezit van meerdere wapens waarmee je kunt schieten op één van onze vijftien banen. Mocht je na verloop van tijd een eigen wapen willen kopen, dan kunnen we je hierin van advies voorzien.

Cursus
Wil je niet direct lid worden na het proefschieten maar eerst kijken of het wat voor je is? We organiseren een paar keer per jaar een cursus sportschieten. In deze cursus leer je samen met andere beginners de beginselen van de schietsport. Interesse? Vul dan het contactformulier in. De cursus bestaat uit vier lessen van een uur en kosten €45,00 p.p. het wapen waarmee je schiet is een luchtgeweer. De cursus vindt plaats op woensdagavond om 20:00 uur.

Clubcompetitie
Om je zo goed mogelijk te laten ontwikkelen in je discipline van de schietsport is er een clubcompetitie waaraan je mee kunt doen. Je voortgangsresultaten worden bijgehouden en indien nodig kun je met ondersteuning van onze trainers nog betere resultaten behalen.

Wedstrijden
Als vereniging stimuleren wij je graag voor het deelnemen aan wedstrijden. Deze wedstrijden worden door de KNSA of door andere schietsportverenigingen georganiseerd. Je kunt je huidige niveau meten met dat van andere schietsporters. Leden van SSV Helpman nemen zeer regelmatig deel aan wedstrijden. Dit zijn doorgaans gezellige uitstapjes met elkaar.